wonen

Ben jij vergeten om je woning goed te verzekeren?

Nederland kent een groot aantal mensen dat hun woning niet goed verzekerd heeft. Dat lijkt op de korte termijn niet zo’n heikel punt, maar er hoeft maar iets te gebeuren en deze mensen worden geconfronteerd met een enorm probleem. Als je je woning namelijk niet verzekerd hebt, draai jij zelf op voor de kosten die betaald moeten worden wanneer er schade aan je woning ontstaat. Schade kan op velerlei manieren ontstaan, denk bijvoorbeeld aan een fikse storm waardoor een boom op je huis valt, aan een omgevallen kaars waardoor je brand in je woonkamer krijgt, of wat dacht je van een radiator die springt en je hele interieur bedekt met vies, bruin water? Wie gaat dit betalen? Ben je goed verzekerd, dan luidt het antwoord: de verzekering. Heb je geen goede woonverzekeringen afgesloten dan draai jij op voor de kosten. Voorkom een hoop problemen en zorg dat je goed verzekerd bent. 

Welke woonverzekeringen moet je hebben? 

Als we het over een woonverzekering hebben, spreken we eigenlijk over twee verzekeringen: de opstalverzekering en de inboedelverzekering. Beide verzekeringen vullen elkaar aan. Het is afhankelijk van je woonsituatie of je een opstalverzekering moet afsluiten. Huur je namelijk een pand, dan is dit de verantwoordelijk van je huurbaas. Ben jij de eigenaar van je huis, dan raden wij je aan om een opstalverzekering af te sluiten. Hiermee dek je de schade die ontstaan is aan je pand zelf. Er wordt namelijk onderscheid gemaakt tussen het pand zelf en wat er in dit pand staat. Wil je ook je spullen goed verzekeren, dan kun je ook nog een inboedelverzekering afsluiten. Als er iets met je spullen gebeurt, dan kun je een beroep doen op je verzekering om de schade te laten uitkeren. Dat kan jou een behoorlijke financiële tegenslag besparen en bovendien kun je je probleem ook veel sneller oplossen. 

Hoe sluit je je verzekering af? 

Als je nu tot de conclusie bent gekomen dat je niet goed verzekerd bent, is het verstandig om gelijk in actie te komen. Je kunt bijvoorbeeld eens kijken naar de woonverzekering Univé. Hier vindt je alles wat je nodig hebt om je woning én je spullen goed te verzekeren tegen allerlei soorten onheil. Je kunt hier een inboedelverzekering en dus ook een opstalverzekering Univé vinden. Sluit je beide verzekeringen af, dan kun je ook nog eens profiteren van een mooie pakketkorting. Je zult zien dat je voor een lage maandpremie heel veel mogelijke problemen kunt afwenden. Je kunt even op de site van Univé kijken voor meer info, ook kun je hier je verzekeringen gelijk afsluiten zodat jij vandaag nog je zaakjes weer op orde hebt. 

De extra’s van je verzekeringen 

Tot slot willen we nog melden dat een inboedelverzekering en een opstalverzekering meer dekt dan je misschien denkt. Wist je bijvoorbeeld dat een inboedelverzekering ook gebruikt kan worden wanneer je het slachtoffer bent geworden van cybercrime? Of dat je opstalverzekering ook je zonnepanelen dekt? Verzeker jezelf dus goed om te voorkomen dat je in de problemen komt. Reken maar dat dat gemoedsrust geeft.