interieur

Een roljaloezie kopen: wat komt hier allemaal bij kijken?

Een roljaloezie, ook wel duorolgordijnen genoemd, biedt veel privacy binnenshuis en je kunt de lichtinval daarnaast ook zelf bepalen door te kiezen welk deel van het raam je wilt bedekken, maar wat zijn jaloezieën precies en wat komt er allemaal kijken bij het kopen van jaloezieën? Dan kan je beter doorgaan met het lezen van de onderstaande tekst.

Wat is een roljaloezie?

Een roljaloezie is niets meer dan de combinatie van jaloezieën en rolgordijnen, waarbij je de roljaloezie van boven naar beneden kunt bedienen door middel van een ketting. Je kunt uitgaan dat jaloezieën min of meer bestaat uit een twee lagen stof die achter elkaar zitten en die heen en weer over elkaar bewegen, waardoor je helemaal zelf kunt bepalen op welke van de drie standen je de jaloezieën zet. Je kunt jaloezieën op de open stand, op half open stand of op gesloten stand.

Waarom kiezen voor een roljaloezie?

Jaloezieën zijn in standaard maten te koop, maar je kunt jaloezieën ook op maat kopen zodat je zeker weet dat je een passende roljaloezie in huis haalt. Daar komt nog bij dat jaloezieën in. verschillende soorten en kleuren verkrijgbaar zijn, waardoor je een geschikt model vindt voor elk soort interieur. Met jaloezieën zorg je voor voldoende lichtinval, maar je kunt de lichtinval ook naar wens beperken. Je hebt met jaloezieën verder meer privacy in huis en je bent beter tegen pottenkijkers beschermd.

De standen

Je kunt bij jaloezieën uitgaan van 3 verschillende standen, waarbij je kunt kiezen voor één van de onderstaande drie opties:

  1. Open stand: hierbij zijn de banen van de jaloezieën om en om zichtbaar.
  2. Half open stand: de banen zijn slechts voor een deel zichtbaar, terwijl de andere helft dichte stof is.
  3. Gesloten stand: slechts de dichte stof is te zien.

Ruim aanbod aan soorten jaloezieën 

Jaloezieën zijn te koop in vrijwel elke denkbare kleur. Op deze manier weet je zeker dat je voor elk soort interieur een passende roljaloezie kunt vinden. Hierbij geldt ook dat elke soort beschikt over een eigen prijskaartje, waarbij de totale kosten vooral afhangen van de afmetingen van de jaloezieën, van de stof en van de soort.

Op maat of kant en klaar

Raloezieën zijn zowel op maat als kant en klaar verkrijgbaar, waarbij je uit verschillende afmetingen kunt kiezen. Bepaalde soorten jaloezieën kunnen zowel in de breedte als in de hoogte ingekort worden met een jaloezieknipper, zodat de raamdecoratie die je uitkiest perfect past.

De montage

Het monteren van een roljaloezie hoeft niet moeilijk te zijn. Daarnaast hoef je lang niet altijd te betalen voor het inhuren van een expert voor de montage. Je kunt de montage geheel zelf uitvoeren als je voldoende tijd hebt, beschikt over de juiste gereedschappen en als je nauwkeurig werkt volgens een stappenplan. Wil je echter garantie op de montage krijgen en verzekerd zijn van correct geplaatste jaloezieën, schakel dan eerst een expert in die je roljaloezie op efficiënte manier kan monteren.