wonen

Geen last van muggen tijdens je nachtrust door middel van horren

Ben je net bijna in slaap … word je helemaal gek van het gezoem van een mug bij je oor. In het voorjaar en de zomer kunnen muggen voor behoorlijk wat overlast zorgen. Ze houden je uit je slaap en zijn slecht te vangen. Iedereen kent het wel; je knipt het licht aan en weg mug. De volgende dag ben je moe, minder geconcentreerd en ook niet alert genoeg. Om nog maar te zwijgen van al die jeukende bulten die de stekende muggen hebben veroorzaakt. Hoog tijd om daar verandering in te brengen door middel van horren.

Horren geschikt om insecten te weren
Gelukkig zijn er tegenwoordig prachtige oplossingen om muggen uit je slaapkamer te houden. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om insectenhorren te plaatsen bij je slaapkamerramen. Op deze manier lukt het deze kleine beestjes niet om binnen te komen. Deze insectenhorren kunnen vakkundig geplaatst worden zodat deze naadloos op de kozijnen aansluiten. Extra bijkomstigheid is dat je in het najaar ook meteen die kleine spinnetjes buiten de deur uit. Wel zo prettig.

Meerdere mogelijkheden
De meeste mensen vinden de hor een prima uitkomst. Het gaat hen vooral om de effectiviteit ervan. Zij krijgen hun nachtrust weer terug en hoeven niet meer steeds uit bed om met de vliegenmepper in de rondte te rennen. Maar wat als je het belangrijk vindt dat ook jouw slaapkamer er mooi en decoratief uitziet? Dat is helemaal niet gek. De slaapkamer is immers een plek die heel belangrijk is en waar je iedere dag weer naar terugkeert. Om muggen te weren, kun je in deze situatie ook zeker kiezen voor een shutter.

Beestjes tegenhouden met behulp van shutters
Shutters hebben meerdere benamingen. Als je er naar gaat zoeken, kun je ook de termen binnenluiken tegenkomen of klapluiken met verstelbare lamellen. Het ziet er net allemaal even iets huiselijker en gezelliger uit dan een insectenhor. Het is een populaire vorm van raambekleding en het verhoogt ook nog eens de waarde van je woning. Ze doen dienst als raamdecoratie of zonwering, maar kunnen er dus ook voor zorgen dat er geen muggen in jouw slaapkamer komen. Het is wel belangrijk dat je ze vakkundig laat plaatsen. Hierdoor sluit een shutter vrijwel naadloos aan op het raam.

Vakkundig plaatsen op alle raamtypes
Vooral bij slaapkamers is er een grote diversiteit in ramen. Gelukkig zijn horren en shutters geschikt voor alle raamtypes. Denk hierbij aan tuimelramen, draairamen, vaste ramen, uitzetramen of draai-kiepramen. Zomaar een greep uit de grote collectie ramen. Het plaatsen van een hor of shutter kan bij het ene raam dan ook een grotere uitdaging zijn dan bij het andere raam. Het is daarom belangrijk dit middel tegen muggen te laten plaatsen door een vakkundig bedrijf. Het zal de investering zeker waard zijn. Voortaan slaap jij weer rustig de hele nacht door en sta je fris en uitgerust op.