wonen

Hoe kies je het juiste matras?

Niks is zo lekker als een geweldige nachtrust na een lange, vermoeiende dag. Eén van de factoren die erg van belang is voor zo’n goede nachtrust is een matras. Er is tegenwoordig echter zo veel keuze in matrassen dat je door de bomen het bos niet meer kan zien. Daarom lees je in dit blog waar je allemaal rekening mee moet houden tijdens het kopen van een matras.

Uitproberen maar!

Wat een lekker matras is om op te liggen, is vaak een kwestie van persoonlijke voorkeur. Heb je geen idee over wat je voorkeur is? Bij beddenwinkels hebben ze heel veel verschillende soorten matrassen op één plek. Ga daar dus een keer langs en probeer een paar matrassen uit. Tegenwoordig zijn er ook bedrijven die een bepaald aantal nachten proefslapen aanbieden. Mocht je het matras na die tijd toch niet zo lekker vinden slapen? Dan kan je het kosteloos retourneren! Ideaal voor de kieskeurigen onder ons.

Hou rekening met de behoeftes van je lichaam

Naast wat je wil is het ook belangrijk om rekening te houden met wat je lichaam nodig heeft. Zeker als je lichamelijke aandoeningen hebt, is het aan te raden dit mee te laten wegen bij de beslissing voor een matras. Een matras met extra ondersteuning is bijvoorbeeld een verstandige keuze voor mensen die rug- of nekklachten hebben, anders kunnen deze klachten namelijk erger worden. Ook doorgelegen matrassen kunnen dit veroorzaken en daarom het verstandig je matras met enige regelmaat te vervangen. Het advies is om ongeveer elke 10 jaar een nieuw matras aan te schaffen.

Natuurlijk slaapt geen matras zo fijn als je eigen matras, maar als je bijvoorbeeld op reis of naar een festival gaat, kan je niet altijd in je eigen bed slapen. Gelukkig kan je tegenwoordig ook bedden huren, zodat je buitenshuis bijna net zo lekker slaapt als op je eigen slaapkamer.

Leave a Reply