wonen

Huisbeveiliging deursloten voor verhoogde veiligheid

De meeste mensen hechten veel waarde aan een veilig gevoel in hun eigen huis, dus het nemen van maatregelen om de veiligheid te vergroten en te beschermen tegen indringers wanneer u thuis bent en inbrekers wanneer u weg bent, is belangrijk en de deursloten van de huisbeveiliging zijn een belangrijk aandachtspunt. Zowel het soort slot als de manier waarop het gemonteerd is, is van belang.

Voordeuren krijgen meestal de hoogste prioriteit wanneer mensen beginnen na te denken over veiligheid, ook al kan elke buitendeur en elk raam een toegangspunt zijn voor indringers. U zult merken dat sommige delen van het land bouwvoorschriften hebben die betrekking hebben op de veiligheid van deuren. Deze statuten kunnen een bepaald type nachtslot op een huurwoning vereisen. Of ze kunnen het gebruik van de dubbele deadbolts, waarvoor een sleutel nodig is voordat mensen in geval van nood het gebouw kunnen verlaten, verbieden.

Deze dubbele nachtsloten zijn moeilijker te gebruiken voor indringers om toegang te krijgen tot het huis. Ze voorkomen dat ze gewoon glas in of dicht bij een deurslot kunnen kapotslaan en gewoon naar binnen kunnen reiken om de deur te ontgrendelen. Het probleem zit hem in het ontsnappen aan een brand of andere gevaren wanneer de sleutel verkeerd is geplaatst of als de persoon er niet bij kan. Een soort slot dat “capture key” wordt genoemd heeft een mechanisme verglijkbaar met een dubbel nachtslot heeft als iedereen weg is, maar dat het mogelijk maakt om gemakkelijk te ontsnappen als iemand nog thuis is.

Om de deursloten van de huisbeveiliging echt effectief te laten werken, moeten ze een nachtslot hebben dat voorkomt dat de deur wordt geopend, zelfs als een inbreker in staat is om het slot te openen. Het belangrijkste onderdeel van een goed, veilig slot is echter de manier waarop de slagplaat of doos is geconstrueerd waar de grendel in past. Volgens de meerderheid van de veiligheidsexperts moet een grendel minimaal een centimeter of langer zijn om zelfs het schoppen en wrikken tegen het slot te weerstaan.

Als u op zoek bent naar de beste deursloten voor uw huisbeveiliging, kies dan voor sloten die gebruik maken van een slagdoos in plaats van alleen een slagplaatje. U kunt ook eender welk merk van bestaande slagplaatjes vervangen door meer veilige slagdoosjes zonder dat u de sloten zelf hoeft te vervangen.

Hoewel niemand het wil horen, zijn de duurdere sloten meestal ook veiligere huisdeursloten en zijn ze de eenmalig uitgave waard.

Bezoek de website van een slotenmaker uit Harmelen voor meer informatie over huisbeveiliging!

Leave a Reply