wonen

Industriele slaapkamer inrichting

Industriële panden zijn heel erg geliefd. Oude pakhuizen worden opgeknapt en omgetoverd tot prachtige woningen. De kamers van deze woningen zijn groots en hebben veel lichtinval. Er zijn bijna geen binnendeuren en de verschillende ruimtes lopen in elkaar over. De slaapkamer bijvoorbeeld sluit aan bij de badkamer of soms zelfs aan de woonkamer. Een industriele slaapkamer inrichting vergt daarom wel wat creativiteit.

Hou het stoer

Een industrieel interieur heeft een stoere uitstraling. De industriele slaapkamer inrichting maakt gretig gebruik van ruw hout. Zo kun je zelf een bed in elkaar knutselen van pallet- of steigerhout. Laat de oorspronkelijke structuur van het gebouw tot uiting komen. Als er grote raampartijen in voorkomen, verstop deze dan niet achter gordijnen. Heb je een betonnen vloer in de slaapkamer? Laat deze dan zoals hij is. Eventueel leg je een vloerkleed. Kies voor een tapijt dat er verweerd uitziet: dit staat eveneens heel stoer. Laat je kale bakstenen muren gerust onafgewerkt.

Kleuren bepalen de sfeer

In een industriële omgeving kies je voor stoere kleuren. Ga voor grijs, bruin, beige, zwart en wit. De laatste jaren zien we ook grijsblauw, donkerblauw en licht pastelroze opduiken. Dit geeft een warme gloed aan het soms toch wel koele uitzicht. Gebruik geen felle kleuren zoals rood, fel groen of oranje. Het haalt de aandacht volledig weg van het geheel. En daar gaat het in een industrieel interieur net om: het geheel moet een geheel vormen, hoe groot de kamers ook zijn.

Accessoires die het goed doen

Oude voorwerpen doen het uitstekend in de industriële inrichting. Ga voor oude koffers en oude metalen kasten. Maak van een paar oude buizen een leuke staanlamp. Of verwerk een paar gekke voorwerpen in je interieur: oude onderdelen van een machine, een oude fiets of een paar oude paspoppen. Laat duidelijk zien welke boodschap je wil uitdragen. Heb je een hobby? Haal een paar voorwerpen die hiermee te maken hebben in je slaapkamer. Volg vooral je intuïtie en je creativiteit. Alles kan in de industriële stijl!

 

Leave a Reply