interieur

Leuke slaapkamer ideeën voor je nieuwe huis

Hoera je kunt bijna gaan verhuizen! Na de verbouwing die eindelijk achter de rug is kun je nu gaan beginnen met de inrichting. Maar hoe ga je bijvoorbeeld je slaapkamer inrichten?  Dat is toch een gedeelte van het huis waar we heel wat uurtjes in de week verblijven. Dit moet daarom wel een sfeervolle ruimte gaan worden, waar je even heerlijk kunt gaan ontspannen na een stres volle werkdag.

Belangrijke elementen voor de inrichting van je slaapkamer:

  • Het bed.
  • De vloer.
  • De kledingkast.
  • De kleurenkeuze.
  • De verlichting. 
  • De decoratie.

1. Het bed. Het inrichten van je slaapkamer begint met het bed dit moet je zien als de basis. Eerst moet je gaan kijken waar je verwarming zit. Het is niet handig om je bed voor je verwarming te zetten dan kan de warmte zich niet goed verspreiden door de slaapkamer. Ook moet je kijken of je genoeg ruimte aan de zijkanten overhoudt zodat je beide makkelijk uit kan stappen.

2. De vloer. Bij het maken van de vloer keuze moet je gaan kijken voor wat voor soort materiaal wilt gaan. Ga je voor tapijt? Of ga je voor laminaat? Als je die keuze hebt gemaakt moet je gaan nadenken over de kleurkeuze. Ga je voor een lichte vloer zodat hij ruimte geeft. Of ga je voor een donkere vloer wat een knus effect geeft en wat ervoor zorgt dat je in de morgen wat langer slaapt omdat het donkerder blijft in je kamer.

3. De kledingkast. Je kunt gaan voor een open kast wat vaak rommelig oogt. Of je kunt gaan voor een gesloten kast wat er netter uitziet. Wil je meer ruimte creëren in je kamer? Kies dan voor een kast met spiegels dit zal een ruimtelijk overzicht geven.

4. De kleurenkeuze. Dit is een hele persoonlijke keuze. Ook hierbij geldt dat lichte kleuren ruimte geeft en donkere kleuren ervoor zorgen dat je in de morgen langer kunt slapen.

5. De verlichting. Met verlichting moet je twee dingen in gedachten houden. Het is fijn als je je licht kunt dimmen voor de sfeer, maar het moet ook functioneel zijn, dus dat ze fel aankunnen. Dit is wel zo handig in de morgen als je je kleding wilt uitkiezen.  

6. De decoratie. Vaak willen mensen hier niet te veel tijd en geld in stoppen omdat een slaapkamer functioneel moet zijn. Toch zullen kleine aanpassingen in je slaapkamer tot grote veranderingen doen kunnen lijken. Denk bijvoorbeeld aan andere kleur kussens op het bed of een ander kleur dekbed. Dit zal een hele andere sfeer in de kamer geven.

Als je al deze bovenstaande keuzes hebt gemaakt zal het verhuizen kunnen gaan beginnen. Nu moet je nog de keuze gaan maken voor wat voor verhuizingsbedrijf je wilt gaan.  Woon je in de buurt van Amsterdam? Kijk dan eens naar verhuisbedrijf in Amsterdam zij zijn de specialist in de omgeving. Ook is er verhuisservice Amsterdam zij zorgen ervoor dat je niets zelf meer hoeft in te pakken. Ook pakken zij alles weer voor je uit in je nieuwe woning. 

Leave a Reply