wonen

Op zoek naar ideale eetkamerstoel? Volg dan deze vijf tips

Een eetkamerstoel is een belangrijk stuk meubilair dat in elke eetkamer te vinden zou moeten zijn. Ben jij een zoektocht begonnen naar de beste stoel? Of zoek je simpelweg naar nieuw meubilair voor jouw woning? Lees dan snel verder. In deze blog worden namelijk vijf tips gegeven om een goede stoel te vinden. Daardoor zit jij straks heerlijk op jouw nieuwe stoeltje of ontvang jij juist complimenten hierover van jouw gasten.

Kies voor het juiste design

Allereerst is het belangrijk om voor jouw eetkamerstoel het juiste design te kiezen. Het enige probleem hiermee is dat er haast eindeloos veel designs te vinden zijn. Hoe besluit je daardoor welke het beste is? Per persoon is een ander design beter. Daarom is het belangrijk om jezelf af te vragen wat jij precies zoekt in een eetkamerstoel. Is het bedoeld als een functioneel iets of wil je juist dat het heel veel persoonlijkheid afgeeft in jouw woning. Aan de hand van dit soort vragen kun je een beeld voor jezelf creëren waarbij je weet wat voor stoel jij wil.

Welk materiaal past het beste bij je?

Ten tweede is het materiaal ook belangrijk bij een eetkamerstoel. Zo is het cruciaal om te weten hoe zwaar je een stoel wilt hebben. Je wilt immers niet dat zo’n stoel zich bij het minste of geringste omvalt. Aan de andere kant moet het ook niet moeilijk zijn om te verplaatsen. Daarom is het van belang om de juiste balans hierin te zoeken. Tevens zorgt het type materiaal vaak voor een andere look. Dit geldt qua design, maar ook qua kleur. 

Natuurlijk of onnatuurlijk?

Hoewel dit onderwerp ook samenhang heeft met materiaal en ook licht met het design, is het ook goed om te weten wat voor soort eetkamerstoel je wilt hebben. Daarmee wordt specifiek bedoeld of de eetkamerstoel een natuurlijke look moet hebben, of juist iets kunstzinnigs. Wanneer jij een natuurlijke stoel wilt hebben, kies je voor materialen als mangohout die dit goed reflecteren. Aan de andere kant is kunststof een goed alternatief indien jij liever een onnatuurlijke look wilt hebben in jouw woning.

Ga voor een set of juist allemaal individuele stoelen

Een ander interessant vraagstuk is hoe je de stoelen wilt combineren. Je kunt immers voor een set stoelen kiezen die allemaal feilloos bij elkaar passen. Maar een andere optie is om juist een eetkamerstoel te hebben die sterk verschilt van de andere stoelen. Met allemaal individuele gevallen creëer je een unieke ruimte in jouw woning.

Let op de hoogte

Tot slot is het belangrijk om op de hoogte van jouw eetkamerstoel te letten. Je wilt immers niet dat het onmogelijk is om de stoel aan tafel te schuiven. Aan de andere kant wil je ook niet dat de stoel te laag is waardoor gasten zich klein voelen. Wees je dus bewust van de hoogte die de eetkamerstoel zou moeten hebben om goed in jouw woning te passen.