interieur

Plinten online kopen: met dit stappenplan bestel je direct goed

Net als zoveel andere producten het geval is, kun je ook je plinten online kopen. En aangezien producten online goedkoper zijn, is dat helemaal geen slecht idee. Online winkelen doe je wanneer je wilt en waar je wilt, zonder door openingstijden, wachtrijen en reistijden te worden belemmerd. Misschien ben je wat huiverig om je plinten online te kopen, omdat je moeilijk een voorstelling kunt maken van het uiteindelijke uiterlijk. Je wilt een miskoop voorkomen. Met het onderstaande stappenplan maak je er een succesvolle aankoop van.

  1. Welke soort plinten online kopen?

De eerste vraag die je jezelf stelt is welke soort plinten je nodig hebt. Voor een modern interieur is de gladde plint of de moderne plint een uitstekende optie. Heb je een landelijk of klassiek interieur, dan kies je voor een luxe plint, een monumenten plint of een sierplint. Er zijn ook andere soorten plinten, zoals waalplinten en kraalplinten en deze komen eigenlijk overal goed tot hun recht. Schrijf op welke soort plinten je online wilt kopen en ga naar de volgende stap.

  1. Noteer de afmetingen

Als je plinten online gaat kopen, dan vragen ze om de afmetingen. De lengte staat vast, maar de dikte en de hoogte geef je zelf aan. De standaard hoogte is 9 tot 13 centimeter. Als je een hoog plafond hebt, dan is het ook mooi om een hogere plint te kiezen. Bij een laag plafond geeft een hoge plint alleen maar de illusie dat deze nog lager is. Ook de dikte is belangrijk. Heb je een plankenvloer, dan moet deze de ruimte tussen de vloer en de muur gemakkelijk kunnen afdekken. Je kunt een dikkere plint zien als een dikkere lijst om een schilderij. Je vloer wordt steeds meer uitgelicht als je een dikkere plint kiest. Dat kan in sommige gevallen heel mooi zijn. Bepaal welke afmetingen jij nodig hebt en ga naar de volgende stap.

  1. De kleur van je plinten

Een laatste kenmerk waar je een beslissing over moet maken is de kleur van de plinten. Je accentueert de vloer als je kiest voor plinten in de kleur van de vloer. Dit is een goede optie als je wilt dat de vloer meer naar voren komt of als je een kleiner oppervlak hebt. De vloer lijkt juist kleiner als je kiest voor plinten in de kleur van de muur. Deze laatste optie is wel erg modieus momenteel. Voor een gevoel van rust en regelmaat in de kamer kun je plinten online kopen in de kleur van je kozijnen en deuren.

  1. Een webwinkel kiezen

Met al je eisen kun je nu een webwinkel uitkiezen om je plinten online kopen. Het is belangrijk dat deze kwaliteit levert, jouw plinten aanbiedt en dat je uiteraard niet te veel betaalt. Controleer keurmerken, certificeringen en erkenningen en lees de klantenrecensies goed door. Vergeet de garantieregeling en de retourvoorwaarden niet. Ben je daar akkoord mee, dan kun je je plinten veilig online kopen en heb je ze vast snel in huis.