wonen

Steeds meer rioolproblemen in Nederland

De laatste jaren is het aantal rioolproblemen sterk toegenomen. Provincies met de meeste problemen in het riool zijn Noord-Brabant, Zuid-Holland en Noord-Holland. De oorzaak ligt waarschijnlijk bij een kwantitatieve stijging van producten die we in het riool dumpen. Denk bijvoorbeeld aan vochtige doekjes, zoals babydoekjes, maar ook vet, een te grote hoeveelheid aan toiletpapier en zelfs grote porties etensresten. Hierdoor heeft de riolering steeds meer problemen om alles goed af te voeren.

Vervanging van de riolering

Het riool is belangrijk voor de mens. Daarom is het van groot belang dat alles netjes schoon blijft. Relatief gezien. De riolering is gemaakt om water- en mensenresten af te voeren. Op deze manier hebben we een schone(re) leefomgeving voor onszelf gecreëerd. Maar inmiddels is de eerste legging van riolering zo langzamerhand aan vervanging toe. Sommige riolering is wel 70 jaar oud. Je kunt je misschien wel voorstellen dat de rioleringsproducten en -technieken door de jaren heen enorm veranderd zijn. Veel steden zijn, soms noodgedwongen door rioolproblemen, begonnen aan de vernieuwing van het rioleringssysteem. Dit kan rioolproblemen oplossen, maar soms ook verzaken. Het riool defect zou zich dezelfde dag nog vanzelf op kunnen lossen. Duurt het (te) lang/langer? Neem dan contact op: maar met wie!?

De regionale vakman

Contact opnemen met de loodgieter is een optie. Maar wist je dat een loodgieter de hele dag bezig is met de toevoer van water? Voor de afvoer – en dat is precies waar een rioolprobleem over gaat – kun je beter contact opnemen met een rioolspecialist. Een rioolvakman is gespecialiseerd in alles wat met de riolering te maken heeft. Leg een rioolprobleem dan ook vooral in zijn handen neer: dán weet je dat het goed komt. De meeste rioolbedrijven zijn zelfs 24 uur per dag bereikbaar. Deze mensen weten namelijk exact wat voor problemen een (acuut) rioolporobleem kan geven.

Zoek de oplossing lokaal

Een oplossing van een rioolprobleem heb je liever vandaag dan morgen. Sterker nog, misschien wil je wel direct een rioolvakman aan de slag hebben. Zoek dan een lokale rioolspecialist. Voor een een betrouwbare ontstoppingsdienst in Alkmaar zoek je bijvoorbeeld op het internet naar ‘ontstoppingsbedrijf’ en dan ‘Alkmaar’ erachter. Op deze manier vind je genoeg lokale oplossingen voor jouw rioolprobleem. Dat is wel zo betrouwbaar en gemakkelijk. Ook zijn er diverse platformen actief die jou aan een regionale vakman koppelen. De vakman die bij jou aan de deur komt heeft verstand van de riolering in jouw woonplaats.

Leave a Reply