wonen

Twijfels? Bel de loodgieter maar op

Hoe weet je dat je een loodgieter nodig hebt? Gelukkig is niet elk probleem zo dramatisch als een pijp die overal in je huis water sproeit. Maar zelfs eenvoudig klinkende problemen zoals bevroren leidingen kunnen resulteren in slopende reparatiekosten als ze niet snel worden gesorteerd. Wanneer je signalen niet vroegtijdig aanpakt, kunnen de problemen na verloop van tijd verergeren en worden de kosten ook groter. Twijfel je of je de loodgieter moet inschakelen? Hier zijn er 5 signalen, zodat je weet dat het tijd wordt om de loodgieter te bellen.

Lage waterdruk

Wanneer het water niet krachtig stroomt, is het meestal tijd om een loodgieter te bellen om naar de interne werking van jouw sanitair te kijken. Als het een kraan in één badkamer is, kan het iets eenvoudigs zijn als een verstopte beluchter. Als dat niet het geval is, heb je misschien een groter probleem die tijdig aangepakt moet worden. Lagedruk is vaak gerelateerd aan gebarsten of gebroken leidingen in de muren of onder de fundering van jouw huis. Deze gebieden lekken elke keer dat je water in jouw huis gebruikt, waardoor er een groeiend probleem ontstaat dat grote schade aan jouw huis kan toebrengen. Als je lagedruk ervaart die zich niet in een enkelvoudig armatuur bevindt, is het tijd om een loodgieter te bellen en om onmiddellijke service te vragen.

Riolering geur

Als je plotseling een geur van rotte eieren ruikt, heb je misschien een gebroken rioolbuis of ontluchting in je huis. Dit probleem is niet alleen onaangenaam, maar veroorzaakt ook milieu- en gezondheidsproblemen. Bovendien zal het de fundering van jouw huis beschadigen. Het is het beste om in deze situatie de beste loodgieter in Utrecht in te schakelen. Zij kunnen je meteen helpen. Laat het niet zo liggen, want je zult er spijt van hebben.

Langzame of geen afvoer

Problemen met de afvoer zijn een duidelijk teken van een verstopping. Als jouw probleem met dingen zoals haar en andere kleine obstakels is, kunnen afvoerreinigers een geweldige oplossing zijn. Maar als je te maken hebt met moeilijkere obstakels, zijn ze mogelijk niet voldoende. Je moet een loodgieter bellen om de klomp te verwijderen.

Lekkende pijpen of kranen

Als jouw kraan of douche blijft druppelen, kan de waterdruk te hoog zijn of is er water over nadat je de kraan dichtdraait. Een ander probleem kan zijn dat de klep die de aan/ uit-instelling van de kranen of douchekop regelt, kapot is. Dit kan jouw sanitair permanent beschadigen als het onbehandeld blijft, dus het is belangrijk om onmiddellijk een loodgieter te bellen.

Geen of onvoldoende warm water

Ooit een rare geur gehad als je het water aanzet? Of komt het water roestig of troebel? Veel waterketels bevatten stalen staven bedekt met aluminium, zink of magnesium. Corrosieve of bacteriële elementen in de cv-ketel zijn aangetrokken tot deze staaf en komen niet in jouw leidingen. Maar na verloop van tijd breken deze staven af en stoppen ze met werken, waardoor het stinkende water of veranderende kleuren ontstaat. Het is vaak een teken dat de boiler moet worden vervangen.

Leave a Reply