wonen

Ventileren met een aircosysteem voorkomt vochtproblemen

Een belangrijk onderdeel van bouwklimaat is het ventileren (airconditioning). Ventilatie is noodzakelijk om een bouwconstructie te kunnen drogen. Daarvoor beschikken we over verschillende ventilatoren: axiaal fan’s, radiaal fan’s, hoge druk fan’s enz. Het inzetten van ventilatoren in combinatie met drogers en/of heaters heeft het voordeel dat de droging van de constructie sterk wordt versneld. Er kan dus erg veel tijd worden gewonnen met het inzetten van ventilatoren en airconditioning waardoor opleveringen volgens planning kunnen worden gerealiseerd en nieuwe bewoners kunnen genieten van een gekoelde ruimte. Bepaal met een specialist de beste locatie en het ontwerp van de airco.

Het inzetten van ventilatoren heeft daarbij het voordeel dat luchtstromen kunnen worden gemanipuleerd en plaatselijke vochtschade in de constructie optimaal worden gedroogd. Vooral in de hoeken en aansluitingen op plinthoogte blijft de constructie door gebrek aan ventilatie langdurig nat. Dit kan met het inzetten van ventilatoren worden opgelost. Voor ieder probleem hebben we een passende oplossing. We kunnen drukventilatoren inzetten om bijv. de loze ruimten achter trappen, onder ligbaden en douchecabines te drogen. Ook kunnen we vloerisolatie drogen met behulp van ventilatoren. Door tijdens de bouw al de focus te leggen op klimaatbeheersing kun je veel problemen voorkomen.

Bouwvocht verhelpen met goede klimaatbeheersing

Wist u dat een gemiddelde nieuwbouwwoning ca. 4000 liter teveel vocht bevat? Dit vocht is lastig én schadelijk: het zorgt er voor dat u o.a. uw afbouwwerkzaamheden niet altijd volgens planning kunt uitvoeren, de kwaliteit van de afbouwwerkzaamheden sterk verminderd en in algemeen voor zowel u als uw opdrachtgever veel ongemak veroorzaakt en geld kost! Bouwvocht veroorzaakt stagnatie van het bouwproces. Vooral in de afbouwfase betekent het vaak dat de uitvoering van deze werken vertraging oplopen en dat de kwaliteit van de afbouwwerken sterk verslechtert. Het tijdig inzetten van een goede partner zorgt ervoor dat u de afbouwwerken zonder problemen kunt inplannen en uitvoeren. Hierdoor kunt u in deze bouwfase grote kosten besparen.


Klimaatsystemen installeren

Bouwvocht vergroot de risico’s op schade aan het gebouw na oplevering (o.a. schimmels, stank) waardoor extra (herstel-)onkosten moeten worden gemaakt, het zorgt voor een slecht binnenklimaat (hoge luchtvochtigheid) en tot slot kost bouwvocht veel geld: tot 30% hogere stookkosten als gevolg van het verdampen van al dit vocht uit de constructie. Om problemen met bouwvocht te voorkomen of bestrijden hebben we een uitgebreid pakket aan droogapparatuur ter beschikking. Op elke bouwlocatie van groot naar klein, kunnen we een passende oplossing voor u bieden. Onze dienstverlening durven we zonder meer uniek te noemen: de apparatuur wordt door ons naar de bouwlocatie gebracht en geïnstalleerd. De voortgang van het droogproces wordt door middel van vochtmetingen gecontroleerd en, indien nodig, bijgestuurd. Bij oplevering kunnen we op verzoek de gemeten waarden op een meetrapport vastleggen. Begin voor het bouwen al met nadenken over klimaatsystemen.

Leave a Reply