wonen

Waarom een lampjes slinger buiten ophangen?

Het spreekt voor zich dat verlichting buiten in je tuin op tal van verschillende manieren gerealiseerd kan worden. De eerste mogelijkheid waar je op dit vlak over beschikt is gebruikmaken van een lampjes slinger buiten. Zoals de naam reeds aangeeft geldt voor een dergelijke slinger dat ze op heel veel verschillende plaatsen kan worden opgehangen of neergelegd. Vergis je dus zeker niet, het is beslist niet zo dat ze alleen maar in een boom of aan een pergola kan worden opgehangen. Niet zelden worden ze dan ook als lichtslang gewoon verspreid over de tuin tussen bijvoorbeeld de bloemen en planten neergelegd. In ieder geval, indien je graag meer over deze vorm van verlichting wenst te ontdekken is dat perfect mogelijk middels de onderstaande informatie. 

1.) Omdat ze zorgt voor meer praktische verlichting 

De eerste reden om gebruik te gaan maken van een lampjes slinger buiten heeft te maken met het feit dat ze kan zorgen voor meer praktische verlichting in je tuin. Tegenwoordig kan er vastgesteld worden dat dergelijke slingers niet zelden gebruikmaken van groene energie zoals zonne-energie. Dit zorgt er niet alleen voor dat ze aanzienlijk minder energie verbruiken, bovendien is het ook nog eens zo dat ze hierdoor op veel meer plaatsen kunnen worden voorzien. Zou je graag een onderdeel van je tuin met planten of bloemen extra willen belichten? Of ben je op zoek naar een manier om je vijver wat extra in de spotlight te zetten? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Indien je van plan bent om nieuwe, praktische verlichting te kopen voor op verschillende plaatsen in je tuin kan de keuze voor een lampjes slinger buiten dan ook al vrij snel zijn gemaakt. 

2.) Omdat ze een gezellige sfeer weet neer te zetten 

Het spreekt voor zich dat er niet alleen maar gebruik kan worden gemaakt van een lampjes slinger buiten omwille van de praktische eigenschappen waarover ze beschikt. Wat immers bovendien ook te denken van de sfeervolle eigenschappen waar ze zich door kenmerkt. Wat deze laatste betreft zal je tot de conclusie komen dat je met behulp van een slinger op heel veel verschillende manieren een mooie sfeer kan neerzetten in je tuin. Niet in het minst kan zo’n slinger je helpen om bijvoorbeeld een setting te creëren die helemaal aansluit op je gemoedstoestand. In het bijzonder wanneer de slingers verschillende kleuren kunnen aannemen is dat het geval. In ieder geval, ook wanneer je extra sfeer in je tuin wil creëren kan dat dus perfect door middel van lampjes slingers voor buiten gebeuren.  

3.) Omdat een lampjes slinger buiten veel energiezuiniger is dan vroeger

Wanneer je vandaag de dag kiest voor het kopen van een lampjes slinger buiten zal je tot de vaststelling komen dat deze in vergelijking met vroeger een flink stuk energiezuiniger is. Dat is natuurlijk het gevolg van het feit dat er gebruik in wordt gemaakt van led technologie. Ten opzichte van de traditionele lampjes slingers voor buiten zorgt dit alleen al voor een energiebesparing van zo’n 80 procent. Daarnaast geldt voor veel van deze slingers dat ze ook nog eens gebruikmaken van zonne-energie waardoor ze zichzelf kunnen opladen. Het spreekt voor zich dat op deze manier het energieverbruik nog meer binnen de perken kan worden gehouden. Benieuwd naar andere mogelijkheden? Bekijk dan ook eens solar tafellamp.