wonen

Wanneer kan ik het beste kiezen voor een steektrap? 

Een steektrap is een trap met veel toepassingsmogelijkheden. Het is een trap die makkelijk te plaatsen is op plekken waar een gewone vaste trap lastig is. Je ziet de trap ook vaak terug als bibliotheektrap. In dit artikel gaan we uitgebreid in op de mogelijkheden die dit type trap te bieden heeft. We vertellen je waar je de trap kunt gebruiken en wanneer de trap handig is. Lees dus snel verder om alles te ontdekken over een bibliotheektrap.

Als je weinig ruimte hebt voor een trapgat

Een steektrap is ideaal al je weinig of geen ruimte hebt voor een trapgat. Ook is het de perfecte oplossing om een vide makkelijk bereikbaar te maken zonder ingrijpende verbouwing. Het is een trap die je bijna verticaal kunt plaatsen en die daardoor weinig ruimte in beslag neemt. De treden worden zo gemaakt dat de trap nog steeds makkelijk te betreden is en dat je je geen zorgen hoeft te maken dat je van de trap afglijdt. De trap is veilig en betrouwbaar en past in elke ruimte.

Een steektrap maakt de verdieping makkelijk bereikbaar

Met een steektrap maak je elke verdieping makkelijk bereikbaar. Je kunt de trap zo plaatsen dat deze op een plek vast staat of dat hij juist makkelijk te verplaatsen is. Zo kun je bijvoorbeeld een bibliotheektrap tegen een hoge boekenkast plaatsen zodat je ook op hoge planken makkelijk bij de boeken kunt. Als je trap op een rail bevestigd kun je de trap makkelijk verplaatsen zodat je overal bij kunt. Dat kun je ook doen in de keuken om keukenkasten beter bereikbaar te maken. Dit type kast heeft heel veel toepassingsmogelijkheden.

Als je op de verdieping eronder ruimte wilt besparen

Verder is een steektrap de beste keuze voor je als op de verdieping eronder ruimte wilt besparen. Je hebt dan alleen een verticale trap die de ruimte in komt. Verder neemt de trap bijna geen ruimte in beslag. Je kunt er makkelijk omheen lopen en houdt alle ruimte die je nodig hebt op de verdieping vrij. Zeker als je de trap in een hoek plaatst bespaar je veel ruimte. Hoe smaller de trap is, hoe minder ruimte de trap nodig heeft. Je kunt zelf bepalen welke maat het beste past. Let er wel op dat de trap breed genoeg is om veilig op te kunnen lopen. Zowel naar boven als naar beneden moet het model goed begaanbaar zijn.

Een steektrap is fijn als je de trap in de ruimte wilt integreren

Een steektrap is ideaal als je de trap in de ruimte wilt integreren. Dat spreekt voor zich als je de trap tegen een kast plaatst. Dan wordt de trap vanzelf onderdeel van de ruimte. Ook als dat niet het geval is kun je de trap een mooie plek geven zodat de trap niet in de weg staat en niet heel erg opvalt in de ruimte. Het tegenovergestelde is ook mogelijk. Je kunt van de trap een echte eyecatcher maken of deze gebruiken als ruimteverdeler.